PAAVO NURMI MARATHON 
20.-21.8.2021

OSANOTTAJAN OPAS
2022 päivitetään .....
Tapahtumakanslia on avoinna Intersport Hansassa:
Keskiviikko 18.8.
10:00-20:00
Torstai 19.8.
10:00-20:00
Perjantai 20.8.2021
10:00-15:00 Intersport Hansa
ja
Tapahtuma-alue Turun kaupungin teatteri
17:00-20:00
Launantai
8:30-12:00

Tapahtumakansliasta osallistuja saa: juoksunumeron, varustussäilytyslipun, hakaneulat, nippusiteen (varustesäilytyslipukkeen kiinnittämiseen). Osallistujapaidan (sen erikseen ostaneille). Paidan ostosta tosite juoksunumeron kirjekuoressa.
Juoksunumero lähetetään jokaiselle osallistujalle tekstiviestinä keskiviikkona 18.8. kello 10.00 mennessä. Tekstaria näyttämällä nopeutat asiointia tapahtumakansliassa. Voit noutaa myös toisen henkilön juoksunumeron / t-paidan, kertomalla juoksijan nimen ja juoksunumeron. 
AIKATAULU 2021

LÄHDÖT
Perjantai
20:00 5 km ja 10 km

Lauantai
10.00 Minimarathon 1.2 km
10:30 Minimarathon 700 m
12.00 Lähtö maraton ja puolimaraton
18.30 Maali suljetaan

Osanottajan opas Paavo Nurmi Marathon 2021

 Tervetuloa 30. kerran juostavalle Paavo Nurmi Marathonille!
Me järjestäjät olemme odottaneet tapahtumaviikonloppua erittäin suurella innolla ja olemme iloisia, että tapahtuma voidaan järjestää!
Paavo Nurmi Marathon on monelle juoksijalle kesän ainoita juoksutapahtumia ja täten yksi juoksuvuoden kohokohdista.
Olemme tehneet kaikkemme taataksemme osallistujillemme onnistuneen juoksuelämyksen sekä turvallisen tapahtuman. 
Vaikka tapahtumassa on aiemmista vuosista poikkeavia järjestelyjä, on kaiken ytimessä silti yhä juoksun ilo ja aiemmilta vuosilta tuttu upea tunnelma.

Nyt jos koska tuntuu kerta kaikkiaan mahtavalta päästä lähtöviivalle!
Jaa tunnelmasi myös sosiaalisessa mediassa #paavonurmimarathon ja tägää meidät. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Suomen koronatilanne on levinnyt kesän kuluessa, mutta tilanne on vakaa.  

Näin ollen esteitä tapahtuman järjestämiselle ei ole. Haluamme kuitenkin varmistaa, että jokainen osallistuja voi vierailla tapahtumassamme turvallisin mielin ja siihen tarvitsemme kaikkien teidän apuanne.
Kyseessä on yhteinen tavoitteemme, jossa jokaisen on kannettava oma vastuunsa. Siksi toivomme, että jokainen paikalle saapuva osallistuja on valmis noudattamaan seuraavaa ohjeistusta:

1. Kunnioita toimitsijoita sekä oman seurueesi ulkopuolisia osallistujia riittävällä turvavälillä.
2. Säilytäthän turvavälin kaikissa tilanteissa – myös juoksureitillä.
3. Yski ja niistä kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi. THL:n yskimisohjeet voit kerrata
 täältä.

4. Noudata tapahtumakansliassa ja tapahtumassa vieraillessasi erinomaista käsihygieniaa. Alueella on useita käsidesipisteitä.
5. Suositus on, että kasvomaskia käytetään joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voida välttää. Suosittelemme lämpimästi käyttämään maskia myös tapahtumakansliassa vieraillessasi. Intersport Hansassa sijaitsevassa tapahtumakansliassa on maskisuositus, joka koskee kaikkia henkilöitä.
6. Suosittelemme maskin käyttöä lähtöalueella ja maskin voi heittää heti lähdön jälkeen pois juoksureitillä oleviin roskasäiliöihin. Huolehditaan yhdessä siisteydestä.
7. Tarjoamme jokaiselle osallistujalle maaliintulon jälkeen kertakäyttöisen maskin, jota pyydämme sinua käyttämään kävellessäsi maalilinjaston läpi. Näin turvaamme omien toimitsijoidemme,
ensiapuhenkilökuntamme sekä osallistujiemme terveyden.
8. Kannustajat pääsevät tervehtimään juoksijoita vasta maalikarsinan jälkeen. Pyydämme, että kannustajat eivät pyri juoksijoille varatulle alueelle, jotta voimme välttää alueen ruuhkautumisen.   
9. Seuraa tarkasti kuulutuksia tapahtuma-alueella. Lähdöt tapahtuvat kuuluttajien ohjeistusten mukaisesti.
 

Vallitsevan tilanteen takia tarjoamme mahdollisuuden siirtää osallistumisesi ensi vuoteen, ilman lisämaksua aina maanantaihin 16.8. asti. Tämän jälkeen teemme juoksijoiden osallistujanumeroinnin,  jonka jälkeen osallistumisen siirtäminen on mahdollista ainostaan seuraavasti:
1. Sinulla on peruuturvavakuutus (8 €) maksettuna, huomaa jos olet ilmoittautunut 31.12.20 mennessä, on peruutusturvavakuutus kuulunut ilmoittautumisen hintaan automaattisesti.  Peruutusturvavukuutus oikeuttaa osallistumisen siirron sairaustapauksissa seuraavalle (2022) vuodelle, edellyttäen lääkärin, tai terveydenhoitajan todistuksen.

2. Olet joutunut koronakaranteeniin, on sinulla mahdollisuus siirtää osallistuminen ensi vuoden tapahtumaan.

SIIRTO ONNISTUU 16.8. asti omassa osallistujaprofiilissasi. Siirry osallistujaprofiilisi ja valitse siirto 2022. Huomioi, että 16.8 jälkeen siirrot ainoastaan kohtien 1. ja 2. edellyttämällä tavoin ja sähköpostilla osoitteeseen info@paavonurmisports.fi.

 

Tapahtuman säännöt
Ilmoittautumalla Paavo Nurmi Marathonille sitoudut samalla noudattamaan tapahtuman sääntöjä. Tutustu sääntöhin tästä.

 

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen Paavo Nurmi Marathonille tapahtuu ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Ilmoittautumisen vahvistuksesta saat automaattisen ilmoituksen. Osanottomaksun suorituksen jälkeen osallistujan nimi ilmestyy julkiselle osallistujalistalle. 
HUOM! Vuoden 2021 tapahtuman osallistujille jaetaan maalissa osallistumismitali. Sen sijaan t-paita on ollut erikseen tilattavissa hintaan 9:90 €. Paitoja on myytävänä rajoitettu erä tapahtuma-alueella Intersport-teltassa.

Eikö nimesi ole osallistujalistalla? 

Jos nimeäsi ei ole osallistujalistalla, syy saattaa olla jompikumpi seuraavista: 

 1) osallistuminen on maksamatta tai maksu ei vielä ole rekisteröitynyt tai 

 2) olet ilmoittautumisesi yhteydessä pyytänyt, että osallistujatietojasi ei julkaista. 

Jos kumpikaan edellisistä ei ole vaihtoehto ja ilmoittautumisestasi on kulunut jo yli viikko, otathan yhteyttä tapahtumakansliaan. 

 

Miten varmistat osallistumisesi? 

Osallistujan osanoton varmistus ja osanottajapaketin haku tapahtuu tapahtumakansliassa.
30. kerran järjestettävän Paavo Nurmi Marathonin tapahtumakanslia palvelee osallistujia Intersport Hansassa:
- Keskiviikkona 18.8. kello 10–20
- Torstaina 19.8. kello 10–20
- Perjantaina 20.8. kello 10-15
Lisäksi kanslia on avoinna Turun Kaupunginteatterilla perjantaina 20.8. kello 17-20 ja lauantaina 21.8. kello 8:30–12:00.
Numeroiden jako päättyy 45 minuuttia ennen lähtöä.
Saat osallistujanumerosi tekstiviestinä, mikäli olet ilmoittautumisesi yhteydessä antanut puhelinnumerosi. Osallistujanumero nopeuttaa osallistujapaketin noutoa.
Ruuhkia välttääksemme toivomme, että Turun alueella asuvat osallistujamme hakevat juoksunumerot Intersport Hansasta.
Huolehdithan erinomaisesta käsihygieniasta kansliassa vieraillessasi, ja mikäli 1–2 metrin turvavälin pitäminen ei ole mahdollista, suosittelemme lämpimästi kasvomaskin käyttöä. 
HUOMIOI seuraava: 
Kun juoksunumero on haettu on osallistuminen varmistettu. Tämän jälkeen juoksua ei voi enää siirtää tai peruuttaa! Jos kuitenkin sairaustapauksen takia joudut jättämään juoksun väliin, juoksu voidaan siirtää jos sinulla on maksettu peruutusturvavakuutus. 

 

Onko mahdollista siirtää osallistuminen ensi vuoteen?

9.8.2021 olevan tiedon mukaisesti Paavo Nurmi Marathon tullaan järjestämään normaaliin tapaan. Tässä Osanottajan oppaassa on kerrottu yksityiskohtaisesti tapahtumaan liittyvä info ja toimintaohjeet.
Vallitsevan tilanteen takia tarjoamme mahdollisuuden siirtää osallistumisesi ensi vuoteen, ilman lisämaksua aina maanantaihin 16.8. asti.
Tämän jälkeen teemme juoksijoiden osallistujanumeroinnin, jonka jälkeen osallistumisen siirtäminen on mahdollista ainostaan seuraavasti:
1. 1. Sinulla on peruuturvavakuutus (8 €) maksettuna, huomaa jos olet ilmoittautunut 31.12.20 mennessä, on peruutusturvavakuutus kuulunut ilmoittautumisen hintaan automaattisesti. Peruutusturvavukuutus oikeuttaa osallistumisen siirron sairaustapauksissa seuraavalle (2022) vuodelle, edellyttäen lääkärin, tai terveydenhoitajan todistuksen.
 2. Olet joutunut koronakaranteeniin, on sinulla mahdollisuus siirtää osallistuminen ensi vuoden tapahtumaan. SIIRTO ONNISTUU 16.8. asti omassa osallistujaprofiilissasi. Siirry osallistujaprofiilisi ja valitse siirto 2022. Huomioi, että 16.8 jälkeen siirrot ainoastaan kohtien 1. ja 2. edellyttämällä tavoin ja sähköpostilla osoitteeseen info@paavonurmisports.fi.  

Osanoton siirto toiselle henkilölle
Osanoton voi siirtää toiselle henkilölle 16.8. asti sähköpostilla info@paavonurmisports.fi, aihe SIIRTO TOISELLE HENKILÖLLE, viestiin henkilön nimi, syntymäaika, puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite. 18.8 alkaen siirrot ainoastaan tapahtumakansliassa sen aukioloaikana.

Sarjat ja palkinnot
Kokonaiskilpailussa palkitaan viisi parasta ja ikäluokkasarjoissa kolme parasta. 5 ja 10 kilometrin matkoilla palkitaan myös kokonaiskilpailussa viisi parasta. Kokonaiskilpailussa ovat mukana myös ikäsarjojen osallistujat. Tänä vuonna poikkeuksellisista lähtöjärjestelyistä johtuen tulosluettelo muodostuu nettoaikojen mukaan (=henkilökohtainen aikasi lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen). Tämän vuoden tapahtumassa palkinnot jaetaan maalissa kokonaiskilpailun viidelle parhaalle. Ikäluokkien palkinnot postitetaan jälkikäteen.

5 km ja 10 km: Miehet ja naiset, ei ikäluokkasarjoja.  

Maraton ja puolimaraton: Miehet kokonaiskilpailu sekä ikäryhmittäin (40-45-50-55-60-65-70+) ja naiset kokonaiskilpailu sekä ikäryhmittäin (35-40-45-50-55-60+). HUOM! Varmista sarjasi ennen kilpailua! Kilpailun jälkeen tehtyjä sarjamuutoksia ei huomioida tulosluettelossa. 
Palkintojen jako: Palkinnot jaetaan ns. itsepalveluna. Palkintopöytä sijaitsee kaupungin teatterin suuren videotaulun alapuolella, josta palkkinot voi noutaa. Ilmoita nimesi, juoksunumerosi toimitsijalle, joka tarkistaa reaaliaikaset tulokset ja hän varmistaa, että palkinnot menevät oikeille henkilöille. Tämä käytäntö koskee kaikkien sarjojen palkintojen jakoa.

Juoksuaika
Maksimisuoritusaika perjantaina on 2 tuntia. Maali suljetaan kello 22.00. Maksimisuoritusaika maratonilla on kuusi tuntia ja puolimaratonilla neljä tuntia. Järjestäjillä on oikeus poistaa osallistuja reitiltä, mikäli tämä ei ole ylittänyt maratonin puoliväliä kolmen tunnin kohdalla. Lauantaina maali suljetaan 18:30.

Palkintorahat maraton ja puolimaraton
Vitosella ja kympillä ei ole palkintorahoja.

Maraton, Miehet ja Naiset
1. 500 €
2. 300 €
3. 200 €
Palkintorahojen saaminen täysmääräisenä edellyttää miesten maratonilla 2:27.00 ja naisten maratonilla 2:55.00 alitusta. Muussa tapauksessa palkintoraha maksetaan puolet pienempänä. 

1/2 Maraton, Miehet ja Naiset
1. 400 €
2. 200 €
3. 100 €

Palkintorahojen saaminen edellyttää miehissä 1:09.00 ja naisissa 1:18.00 alitusta. Muussa tapauksessa palkintoraha maksetaan puolet pienempänä.

  

Missä tapahtuma-alue sijaitsee? 
Paavo Nurmi Marathonin tapahtuma-alue sijaitsee Itäisellä Rantakadulla Kaupunginteatterin välittömässä läheisyydessä. Tapahtumakanslia palvelee osallistujia Turun Kaupunginteatterin tiloissa perjantaina 20.8. kello 17-20 ja lauantaina 8.30-12.00

Lähtö- ja maalialue on Itäisellä Rantakadulla Turun Kaupunginteatterin ja Wäinö Aaltosen museon välisellä alueella. 

Varustesäilytys, pukuhuoneet ja suihkut
Juoksijoiden varustesäilytys sijaitsee Paavo Nurmen stadionin pääkatsomossa. Käynti tapahtuma-alueelta on merkattu stadionille. Stadionin pääkatsomon alla olevissa tiloissa sijaitsevat pukutilat ja suihkut. Tiloissa noudatetaan erityistä siisteyttä ja suosittelemme maskien käyttöä. Arvotavarasäilytys sijaitsee pääkatsomon takana olevassa kioskirakennuksessa.
 

Osanottajapaketti
Osanottajapaketti tulee noutaa tapahtumakansliasta. Osanottajapaketti sisältää osanottajanumeron, hakaneulat, nippusiteen varustesäilytyksen lipukkeen kiinnitystä varten. (lipuke repäistävissä juoksunumeon yläosasta). 

Tapahtumakauppa Intersport palvelee osallistujia Kauppakeskus Hansassa arkisin 10:00-20:00. Tapahtuma-alueella Paavo Nurmi stadionin arvotavarasäilyksen yhteydessä on Intersportin ja järjestäjän yhteinen telttakauppa, joka palvelee perjantaina 18-21 ja lauantaina 9-13 välisenä aikana. Teltassa on myynnissä mm. rajoitettu erä osallistujapaitoja, New Balancen Askeleen Edellä juoksupaitoja.

Osallistujapaita
Tänä vuonna osallistujapaita on ollut erikseen tilattavissa. Paidan voi noutaa tapahtumakansliasta juoksunumeron haun yhteydessä. Tosite ostetusta paidasta on juoksunumeron kirjekuoressa, ja tarvittaessa voit näyttää ostotositetta.
Vuoden 2021 tapahtumassa ei ole jaossa Finisher-paitoja. 

 

Saapuminen Turkuun ja pysäköiminen 
Tutustu reittiin ja tapahtuma-alueeseen etukäteen. Yleisohjeena Turkuun saapuville: Tapahtuman lähtö- ja maalialue sijaitsevat Turun ydinkeskustassa Aurajokirannassa joen itäpuolella. Suurempia pysäköintialueita on keskustassa rajoitetusti. Muut tapahtumat ja normaali lauantailiikenne tuovat ruuhkaa kaupunkiin. Pysäköintiin hyvin soveltuvia alueita ovat kaikki keskustan parkkihallit. Suosittelemme saapumaan ajoissa paikalle, niin paikka löytyy varmimmin. HUOM! Läpikulku Itäisen Pitkäkadun puolelta Samppalinnanmäen yli Aurajokirantaan suljetaan perjantaina. Pysäköintialueet Valtion Virastotalon ympäristössä sekä Kaupunginteatterin ja Samppalinnan maauimalan tuntumassa EIVÄT ole juoksijoiden käytettävissä. Suosittelemme suosimaan julkista liikennettä. Julkisen liikenteen tapahtumapäivän poikkeusaikatauluihin voit tutustua Fölin sivuilta. THL suosittelee kasvomaskin käyttöä julkisessa liikenteessä.

Varusteiden säilytys
Varustesäilytys sijaitsee Paavo Nurmen stadionin pääkatsomossa. Välttääksemme ylimääräisiä kontakteja pyydämme osallistujia merkitsemään itse omat tavaransa omasta rintanumerostaan repäistävällä numerolapulla, jättämään tavaransa itse katsomon penkille sekä kunnioittamaan varustesäilytyksessä asioidessaan turvavälejä. Omat varusteet voi noutaa takaisin varusteissa olevaa numeroa vastaavaa rintanumeroa näyttämällä. Varustesäilytyksen välittömässä läheisyydessä olevassa kioskissa sijaitsee maksullinen arvotavarasäilytys (5 €), jonne voit jättää A4-kirjekuoreen mahtuvat esineet (lompakko, kello, avaimet, puhelin). 

Lähdöt / perjantai
Perjantaina juostaan 5 km ja 10 km. Molempien matkojen lähtö tapahtuu kello 20:00.
Perjantain lähtöihin kokoontuminen tapahtuu Itsenäisyyden aukion edessä Itäisellä Rantakadulla. Lähtö tapahtuu kello 20:00. HUOM! Kuuntele tarkasti kuulutuksia, sillä kuuluttajat ohjaavat juoksijoita. Lähtöviivalle asettuvat ns. kärkipään juoksijat, sen jälkeen pidetään 5-10 metrin väli ja seuraavat n.50 juoksijaa jne. Eli lähtöalueelle  juoksijat jaetaan ryhmiin, joiden välissä on 5-10 metrin väli ja kun lähtölaukaus tapahtuu kaikki lähtevät liikkeelle.
 Tänä vuonna poikkeuksellisista lähtöjärjestelyistä johtuen tulosluettelo muodostuu nettoaikojen mukaan (=henkilökohtainen aikasi lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen).

Lähdöt / lauantai
Lauantaina juostaan puolimaraton ja maraton. Molempien matkojen lähtö tapahtuu kello 12:00
Lauantain lähtöihin kokoontuminen tapahtuu Paavo Nurmen Stadionilla, sekä Itäisellä Rantakadulla. Lähtö tapahtuu kello 12:00, mutta lähtö pidetään n. 10 minuutin ajan auki, jonka aikana voi lähteä liikkeelle omaan tahtiin.
HUOM! Kuuntele tarkasti kuulutuksia, sillä kuuluttajat ohjaavat lähtöön järjestäytymistä! Tänä vuonna poikkeuksellisista lähtöjärjestelyistä johtuen tulosluettelo muodostuu nettoaikojen mukaan (=henkilökohtainen aikasi lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen).

Jänikset
Jänikset vauhdittavat juoksijoita:
Puolimaratonilla: 1.50,00, 2.00,00, 2.10,00, 2.20,00, 2.30,00 vauhdeilla ja
Maratonilla: 4.00,00, 4.15,00, 4.30,00, 4.45.00 vauhdeilla. 
Jänikset asettuvat lähtökarsinaan eri paikkoihin valmiiksi, ja heidän ilmapalloista tunnista jäniksen vauhdin.


 Juomapisteet  
Juomapisteillä on tarjolla vettä sekä Maxim-urheilujuomaa, makuna Fresh Orange.
Huom! Viime hetken muutos: hygieniasyistä juoma-asemilla tarjoillaan ainoastaan vettä ja urheilujuomaa.

 
1. kierros / puolimaraton

 Varvintori: 2.5 km
  Ruissalon silta 5.3 km 
 Choraeuksen lähde 8.6 km 
 Kansanpuisto 12.3 km 
 Ruissalon silta 15.1 km 
 Varvintori 18.6 km 

 2. kierros maraton 

 Itäinen Rantakatu, maalin jälkeen 21.2 km 
 Täkkiaukio, Majakkaranta 24 km 
 Linnanakatu / Varvintorin kohdalla 27.8 km 
 Ruissalon silta 30.5 km
 Kansanpuisto 33.4 km
 Ruissalon silta 36.1 km
 Varvintori 39.9 km 
 

10 km matka perjantaina 20.8.
5 kilometrin kohdalla Turun Kaupunginteatterin edessä.

Omat juomat
Omien juomien käyttö on mahdollista maratonin ja puolimaratonin jokaisella juomapisteellä. Omat juomat ovat kaksipuolisilla pisteillä aina oikeanpuoleisella linjastolla. Omat juomat jätetään 11.00 mennessä tapahtumakanslian ala-aulaan.

 Maali 
Sinun on juostava maaliin maaliportin läpi, jotta sinulle saadaan aika sähköisesti rintanumeroon kiinnitetyllä mikrosirulla. Seuraa ohjeita maalialueella. Suosittelemme maalissa maskin käyttöä. Jaamme jokaiselle osallistujalle maaliintulon jälkeen kertakäyttöisen maskin, jota pyydämme sinua käyttämään kävellessäsi maalilinjaston läpi. Näin turvaamme omien toimitsijoidemme, ensiapuhenkilökuntamme sekä osallistujiemme terveyden. Maalin eväsjakelu tapahtuu noin 200 metrin päässä maalista. Osallistujille annetaan valmiiksi pakattu eväspussi. Saatuasi eväspussin jatka matkaasi maalikarsinan päätyyn, jotta maalilinjasto ei ruuhkaudu.

 Ensiapu 

Tapahtuman ensiapu on järjestetty siten, että kiinteät toimipisteet sijaitsevat lähtö- ja maalialueella sekä jokaisen juoma-aseman yhteydessä. Jos sinulla on lääkinnällisiä erityisongelmia, kirjoita niistä ohjeet numerolapun taakse (sokeritauti, nitro, yms.). Merkitse tällöin myös X-merkki numerolapun etupuolelle. Paavo Nurmi Marathonin ensiapuorganisaation suunnittelusta vastaa järjestelytoimikunta. Ensiavun toteuttaa Mehiläinen ja SPR. 

 

WC

Jokaisella reitin varrella sijaitsevalla juoma-asemalla on WC. Lisäksi tapahtuma-alueella on useita WC-rakenteita. Noudatathan erinomaista käsihygieniaa.  

 

Peseytymistilat
Juoksijoiden käytössä ovat Paavo Nurmen stadionin pukuhuoneet. Suosittelemme noudattamaan turvavälejä ja sisätiloissa maskeja.

Juoksun seuraaminen 
Yleisö on tervetullut seuraamaan ja kannustamaan juoksijoita reitin varrelle. Juoksijoiden seuraaminen autolla tai pyörällä maratonreitillä on ehdottomasti kielletty. Satama-alueelle pääsevät vain osallistujat.  Noudatathan 1–2 metrin turvaväliä muihin seurueisiin myös yleisössä. 

Juoksureitit

Vuoden 2021 Paavo Nurmi Marathonilla kaikkien kolmen matkan reitit on virallisesti mitattu. Paavo Nurmi Marathon on AIMS:in hyväksymä virallinen maratontapahtuma. Reitteihin voit tutustua tästä.

 

Tulospalvelu, ajanotto ja väliajat 
Tapahtumassa käytetään Ultimate Sport Servicen ajanottojärjestelmää ja tulospalvelua. Väliajat tulevat kahdesta eri kohdasta. Väliaikojen tarkat matkat ilmoitetaan tulospalvelun yhteydessä.

Reitin valvonta 
Juoksureitin valvonnasta vastaa järjestäjä poliisin tuella. Joissakin kohdin saatetaan muun liikenteen sujumiseksi joutua päästämään ajoneuvoja juoksijoiden väliin. 

Osallistujan tulee ehdottomasti noudattaa toimitsijoiden liikenneohjeita. HUOM! Satama-alue on työmaa-aluetta, joten esimerkiksi sataman sisäinen junaliikenne on mahdollista!

Löytötavarat 
Löytötavarat voi jättää tapaman maalialueella sijaitsevaan siniseen ajanottotelttaan.. Paavo Nurmi Marathonin jälkeen löytötavaroita säilytetään tapahtumatoimistossa kolmen viikon ajan, tiedustelut kanslianumerosta 0440 627973. 

Myynti 
Muu kuin järjestäjän luvalla tapahtuva myynti-, tuote- tai esitejakelu on kielletty tapahtuma-alueella ja reitillä.

 

Palaute järjestäjille 
Paavo Nurmi Marathonin järjestäjät haluavat palautetta reitistä ja muista järjestelyistä. Voit antaa oman palautteesi tapahtumakansliassa tai sähköpostitse info@paavonurmisports.fi.

 

Valmistautuminen juoksuun 
Jos sinulla on sairaus / sairauksia, keskustele etukäteen lääkärisi kanssa mahdollisuudestasi osallistua juoksutapahtumaan. Maratonin onnistunut läpivienti vaatii hyvää kuntoa ja pitkäaikaista säännöllistä harjoittelua. Jollet kuukautta ennen maratonia suoriudu helposti 20–25 kilometrin juoksusta, tulee maraton todennäköisesti olemaan sinulle liian ”tuskallinen” ja riskialtis suoritus. Valitse siis oikea juoksumatka kuntosi mukaan. HUOM! Tänä vuonna on erityisen tärkeää, että et saavu tapahtumaan flunssaoireisena.  

Ruokavalio ja neste 
Mikäli syöt monipuolista ravintoa, ei ylimääräisistä vitamiini- ja hivenaineannoksista ole suorituskyvyllesi hyötyä. Säännöllinen harjoittelu jo sinänsä lisää lihasten energiavarastoja. Lisää maratonia edeltävällä viikolla hiilihydraattien käyttöä (leipä, peruna, riisi, pasta, vilja ja leivonnaistuotteet). Samalla kun vähennät harjoittelun määrää ja tehoa sekä keräät voimia tulevaa ponnistusta varten, muista huolehtia riittävästä nesteen saamisesta. Riittävä juominen on erityisen tärkeää lämpimällä ilmalla. Pyri kuitenkin normalisoimaan ruokavaliosi noin vuorokausi ennen juoksua. 

Vaatetus 
Lämpimällä ilmalla vaalea, kevyt asustus on suositeltavin. Käytä jo hyväksi toteamiasi asusteita tai jalkineita. Älä valitse maratonille upouusia asusteita ja jalkineita. 

 

Juoksupäivä
Jätä juoksu väliin, jos terveydentilasi ei tunnu jostain syystä normaalilta. Jos podet nuhaa ja tähän liittyen lihassärkyä, olet kuumeinen, pahoinvoiva tai tunnet esim. rintakipua, huimausta tai päänsärkyä, on juokseminen syytä jättää väliin. HUOM! Tänä vuonna on erityisen tärkeää, että et saavu tapahtumaan flunssaoireisena.  

 Hätätilanteet juoksun aikana 
Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes), muista merkitä X numerolapun etupuolelle ja yksityiskohdat sairaudestasi kääntöpuolelle (erityisesti lääkitys). Juo juoksun aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen aina kun voit. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilymiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi. Kuumalla säällä aloita juoksusi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. KILPAILUNUMERON TAKANA ON MYÖS TAPAHTUMAKESKUKSEN PUHELINNUMERO, johon voi soittaa hätätapauksissa. 

 

Tervetuloa juoksemaan!

_________________________________________________________________ 

Parhain terveisin / Best regards, 

Juoksuaika-tapahtumatoimisto, Juoksuaika Event Office 
Paavo Nurmi Marathon
0440 627 973
info@paavonurmisports.fi
#paavonurmimarathon #PNM2021

Paavo Nurmi Marathon 16.-17.8.2024
Office: Event Consulting Turku Oy
e-mail: info@paavonurmisports.fi
tel: +358 445678 256
Paavo Nurmi Marathonin järjestäjä:
Turun Urheiluliitto ry.
Copyright (c)2021, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2615511
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi sekä markkinoinnin kohdentamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
Evästeiden tiedot
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi sekä markkinoinnin kohdentamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
OK, ymmärrän