PAAVO NURMI MARATHON

  Perjantaina 21.  ja launtaina 22. elokuuta 2020
 Lähtöön aikaa
23 päivää 19 tuntia 23 minuuttia 22 sekuntia

Hyvä tietää

Hyvä osallistuja!
Vuosi 2020 on ollut ja on edelleen poikkeuksellinen ja koskettaa meitä kaikkia.
Tartuntataudeista annetun valtioneuvoston asetuksen 1 §:n 1 momentin 14 kohdan mukaan uuden koronaviruksen aiheuttama infektio on yleisvaarallinen tartuntatauti. 
Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi 11.3.2020. Koronavirus on yleisvaarallinen tartuntatauti. 
Maassamme on onnistuttu koronavirusepidemian ehkäisemisessä hyvin. Tautitilanne on koko kesän ajan ollut alhainen, on kuitenkin hyvä muistaa, että korona ei ole mihinkään kadonnut. 
Poikkeavat olosuhteet ovat vaikuttaneet myös mitä suuremmissa määrin urheilukilpailuiden ja tapahtumien järjestämiseen. Suuria tapahtumia ja kilpailuita on jouduttu siirtämään tai peruuttamaan kokonaan.
Paavo Nurmi Marathonin järjestäjä Turun Urheiluliitto ja Juoksuaika-tapahtumien johtoryhmä tekivät kesäkuussa 2020 päätöksen, jonka mukaan pyrimme järjestämään Paavo Nurmi Marathonin ennakkosuunnitellun ajankohdan mukaan. 
Tässä suunnitelmassa pysyäksemme olemme joutuneet tekemään paljon muutoksia joiden taustalla on vain yksi asia, varmistaa turvallinen  ja onnistunut juoksuelämys kaikille osallistujille, toimitsijoille ja yleisölle.
Kaikkien tehtyjen päätösten ja tapahtumaa koskevien muutosten taustalla on THL:n 14.52020 antama ohjeistus, jota sovelletaan 1.6.2020 alkaen ja ovat voimassa myös elokuussa 2020.
Otskikkotasolla ohjeet ovat:
 • Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan ei saa tulla oireisena
 • Riskiryhmään kuuluvat - ei suositella lähikontakteja ja osallistumista yleisötahtumiin
 • Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää 
 • Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja
 • Siivous - yleinen siisteys yleisissä tiloissa ja pinnoilla
Paavo Nurmi Marathonin osalta suurimmat muutokset ovat:
 • Paavo Nurmi Marathon järjestetään kaksipäiväisenä tapahtumana, johon on yhdistetty myös Aurajoen Yöjuoksu. Perjantaina 21.8. juostaan 5 km ja 10 km (lähdöt 20:15 ja 21:15)
 • Paavo Nurmi Minimarathon juostaan kahtena lähtönä 10:00 ja 10:30. Tapahtuma-alueella ei ole lastenmaailmaa.
 • Maratonin ja puolimaratonin lähdöt ovat alkaen 12:00, viiden minuutin välein n. 500 osallistujan lähtöryhmissä.
 • Osallistujien varustesäilytys Paavo Nurmen Stadionin pääkatsomossa. (turvavälit)
 • Lähtöryhmien kokoontuminen Stadionin suuren tulostaulun ja takakaarteen katsomon tasanteella (hiekkatiellä).
 • Tapahtuma-kanslia avoinna useampana päivänä. Pyritään välttämään ruuhkia ja suuria jonoja. (ma 17.8.- to 20.8. Intersport Hansa 10-19, pe 21.8. 12-21 ja la 22.8. 8.30-12 Turun kaupungin teatteri.) 
 • Vähennetään lähikontakteja: - luovutaan osallistujapaidan ja Finisher-paidan jakelusta, maalin ruokahuolto jaetaan valmiiksi pussitettuna, luovutaan osallistujamitalin jaosta
 • Juoksun aikana juomahuolto järjestetään normaaliin tapaan: kuitenkin niin, että juomapisteillä juomat ovat pöydillä väljästi- pyritään koskemaan vain yhteen mukiin - tarjolla Maxim-urheilujuoma, vesi. Muu tarjottava (banaani, suolakurkku) tarjotaan valmiiksi annosteltuina pahvimukeista.
 • Kilpailun osallistujien henkilökohtainen aika ja juoksun tulosluettelo (sijoitus) muodostuvat osallistujan nettoajan mukaan. 
 • Juoksujen palkintojen jaot suoritetaan erityisjärjestelyin tapahtuma-alueella. 
 • Tapahtuma-alueella on käsidesejä useissa eri paikoissa, WC-kapasiteettia on lisätty (Stadionin pääkatsomon takana kaikki ns. sisävessat ovat käytössä). 
 • Samppalinnan Maauimala ei ole tapahtuman käytössä
 • Stadionin suihkutilat eivät ole käytössä
 • Vaatteiden vaihdolle järjestetään erikseen tilat

Toivomme ymmärrystä meitä kaikkia koskevassa tilanteessa. Kaikilla meillä on kuitenkin yksi yhteinen tahto, päästä juoksemaan Paavo Nurmi Marathon -tapahtumaan. Tutustu myös alla olevaan osanottajan oppaaseen.

Ystävällisin terveisin 
Kari Ahonen
Tapahtuman vastaava tuotaja


TARTUNTATAUTILAIN 58 §:N MUKAINEN PÄÄTÖS LOUNAIS-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON TOIMIALUEELLE

(lsavi58nptsyleistilaisuudetelokuu1.7.pdf)

Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksissa 

(ohjetilaisuuksienjrjestjille14.5.2020.pdf)

Osanottajan opas / päivitetty 29.7.020. / päivitämme lisää..
 

29. Paavo Nurmi Marathon järjestetään kaksipäiväisenä tapahtumana perjantaina 21.-lauantaina 22. elokuuta 2020. 
 
HUOM! Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.  

Perjantai 21.8.2020
• 12:00-21:00 Tapahtumakanslia avoinna Turun Kaupunginteatteri 
• 16:00-19:00 Turun Tuomiopäivä Crossfit-kilpailu 
• 20:15 Lähtö 5 km ja 10 km lähtöryhmä 1.
• 21:15 Lähtö 10 km lähtöryhmä 2.

Lauantai 22.08.2020: 
• 8:30 Tapahtumakanslia avoinna Turun Kaupunginteatteri  
• 9:45 Alkuveryttely Minimarathon 
• 10:00 Lähtö Minimarathon 700 m
• 10:15 Lähtö Minimarathon 1.2 km 
• 12:00 Lähtö puolimaraton ja maraton, lähtöryhmä 1. 
• 12:05 Lähtö puolimaraton ja maraton, lähtöryhmä 2.
• 12:10 Lähtö puolimaraton ja maraton, lähtöryhmä 3.
• 12:15 Lähtö puolimaraton ja maraton, lähtöryhmä 4.
• 12:20 Lähtö puolimaraton ja maraton, lähtöryhmä 5. (tarvittaessa)

Osanottajan opas
Tutustu sääntöhin tästä.

29. Paavo Nurmi Marathon järjestetään kaksipäiväisenä tapahtumana 21.-22.8 elokuuta. 
 
Ilmoittautuminen 
Ilmoittautuminen Paavo Nurmi Marathonille tapahtuu ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Ilmoittaumisen vahvistuksesta saat automaattisen ilmoituksen. Osanottomaksun suorituksen jälkeen osallistujan nimi ilmestyy julkiselle osallistujalistalle. 
HUOM! Vallitseva koronavirustilanne on aiheuttanut meille tapahtumajärjestäjille suuria haasteita. Välttääksemme ylimääräisiä lähikontakteja tapahtumassamme olemme päättäneet luopua osallistujamitalin ja -paidan jakamisesta vuoden 2020 tapahtumassa. Kiitos ymmärryksestä! 

Eikö nimesi ole osallistujalistalla? 
Jos nimeäsi ei ole osallistujalistalla, syy saattaa olla jompikumpi seuraavista: 
 1) osallistuminen on maksamatta  tai maksu ei vielä ole rekisteröitynyt tai 
 2) olet ilmoittautumisesi yhteydessä pyytänyt, että osallistujatietojasi ei julkaista. 
Jos kumpikaan edellisistä ei ole vaihtoehto ja ilmoittautumisestasi on kulunut jo yli viikko, otathan yhteyttä tapahtumakansliaan. 

Miten varmistat osallistumisesi? 
Osallistujan osanotonvarmistus tapahtuu tapahtumakansliassa. 29. kerran järjestettävän Paavo Nurmi Marathonin tapahtuma kanslia palvelee osallistujia Intersport Hansassa 17.8.-20.8 kello 10-19 välisenä aikana.ja osanottajapaketin haku tapahtuu tapahtumakansliassa. Kanslia on avoinna perjantaina 16.8. kello 12:00–20:00 ja lauantaina 17.8. kello 9.00-12:00. Ennakkoon ilmoittautuneiden numeroiden jako puolimaratonille, maratonille ja kympille loppuu 11.15 ja jälki-ilmoittautuminen klo 11:00. 
Tapahtumakanslia sijaitsee Turun kaupunginteatterissa. Saat osallistujanumerosi etukäteen perjantaina 16.8. tekstiviestinä, mikäli olet ilmoittautumisesi yhteydessä antanut puhelinnumerosi. Osallistujanumero nopeuttaa osallistujapaketin noutoa. 

Joudutko siirtämään osallistumisesi ensi vuoteen? 
Jos joudut vamman tai sairauden vuoksi siirtämään osallistumisesi ensi vuoteen ja olet maksanut peruutusturvamaksun, lähetä lääkärintodistus osoitteeseen info@paavonurmisports.fi. 

Osanoton siirto toiselle henkilölle
Jos sinulla ei ole peruutusturvamaksua maksettuna, voit siirtää osallistumisesi toiselle juoksijalle. Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle juoksijalle ilman uudelleenrekisteröintiä. Siirto toiselle henkilölle tehdään veloituksetta 31.7.2019 mennessä. Tämän jälkeen siirrosta veloitetaan 5€ suuruinen maksu. 

Sarjat ja palkinnot

10 km: Miehet ja naiset, ei ikäluokkasarjoja.  
Maraton ja puolimaraton: Miehet kokonaiskilpailu sekä ikäryhmittäin (40-45-50-55-60-65-70+) ja naiset kokonaiskilpailu sekä ikäryhmittäin (35-40-45-50-55-60+). Kokonaiskilpailu on maaliintulojärjestys kaikkien juoksijoiden kesken. HUOM! Varmista sarjasi ennen kilpailua! Kilpailun jälkeen tehtyjä sarjamuutoksia ei huomioida tulosluettelossa. 

Kokonaiskilpailussa palkitaan viisi parasta ja ikäluokkasarjoissa kolme parasta. 10 kilometrin matkalla palkitaan myös kokonaiskilpailussa viisi parasta. Kokonaiskilpailu on maaliintulojärjestys. 

Juoksuaika
Maksimisuoritusaika maratonilla on kuusi tuntia. Järjestäjillä on oikeus poistaa osallistuja reitiltä, mikäli tämä ei ole ylittänyt puoliväliä kolmen tunnin kohdalla. Puolimaratonin maksimisuoritusaika on neljä tuntia. Kymmenen kilometrin maksimisuoritusaika on kaksi tuntia. 

Palkintorahat Maraton ja Puolimaraton
Maraton, Miehet ja Naiset 
1. 500 €
2. 300 €
3. 200 €
Palkintorahojen saaminen täysmääräisenä edellyttää miesten maratonilla 2:27.00 ja naisten maratonilla 2:57.00 alitusta. Muussa tapauksessa palkintoraha maksetaan puolet pienempänä. 
1/2 Maraton, Miehet ja Naiset 
1. 400 €
2. 200 €
3. 100 € 
Palkintorahojen saaminen edellyttää miehissä 1:09.00 ja naisissa 1:18.00 alitusta. Muussa tapauksessa palkintoraha maksetaan puolet pienempänä.
  
Missä tapahtuma-alue sijaitsee? 
Paavo Nurmi Marathonin tapahtuma-alue sijaitsee Itäisellä Rantakadulla Kaupunginteatterin välittömässä läheisyydessä. Tapahtumakanslia palvelee osallistujia Turun kaupunginteatterin tiloissa. Lähtö- ja maalialue on Itäisellä Rantakadulla Turun kaupunginteatterin ja Wäinö Aaltosen museon välisellä alueella. 

Osanottajapaketti 
Osanottajapaketti tulee noutaa tapahtumakansliasta. Osanottajapaketti sisältää osanottajanumeron, hakaneulat, numeroon kiinnitetyt ajanottosirut sekä teknisen t-paidan (noudettava tapahtumakanslian paitojen jakopisteestä). Osanottajapaketin voi noutaa myös toisen henkilön puolesta osallistujan nimeä ja numeroa vastaan. 

Tapahtumakauppa Intersport
Tapahtumakanslian yhteydessä sijaitsee Paavo Nurmi Marathonin virallinen kisakauppa. 

Juoksija-lounge
Kaikki Juoksija-korttilaiset ovat Paavo Nurmi Marathon-tapahtumussa VIP-asiakkaita. Juoksijan Lounge palvelee kaikkia juoksijoita perjantaina 12-20 ja lauantaina 9-11.30. Tämän jälkeen Juoksija-lounge toimii VIP-alueena, johon pääsevät ainostaan Juoksija-korttialennuksella ilmoittautuneet juoksijat. Tunniste näkyy osallistujanumerossa.
 Alueella on mm. Varustesäilytys Juoksija-korttilaisille (avoinna 10.30-18.30), maalihuolto, Maxim juomapiste, Suunto ja Juoksija-lehti.

Suoritusaika 
Maksimisuoritusaika maratonilla on kuusi tuntia. Järjestäjillä on oikeus poistaa osallistuja reitiltä, mikäli tämä ei ole ylittänyt puoliväliä kolmen tunnin kohdalla. Puolimaratonin maksimi suoritusaika on neljä tuntia. Kymmenen kilometrin maksimisuoritusaika on 2 tuntia. 

Mitali ja t-paita 
Kaikki osallistujat saavat teknisen t-paidan, ja maaliin juosseet saavat osallistumismitalin. Maratonin loppuun asti juosseet saavat lisäksi Finisher-t-paidan, joka jaetaan kilpailunumeroa vastaan maaliin tulon jälkeen. 

 Saapuminen Turkuun ja pysäköiminen 
Tutustu reittiin ja tapahtuma-alueeseen etukäteen. Yleisohjeena Turkuun saapuville: Tapahtuman lähtö- ja maalialue sijaitsevat Turun ydinkeskustassa Aurajokirannassa joen itäpuolella. Suurempia pysäköintialueita on keskustassa rajoitetusti. Muut tapahtumat ja normaali lauantailiikenne tuovat ruuhkaa kaupunkiin. Pysäköintiin hyvin soveltuvia alueita ovat kaikki keskustan parkkihallit. Suosittelemme saapumaan ajoissa paikalle, niin paikka löytyy varmimmin.
HUOM! Läpikulku Itäisen Pitkäkadun puolelta Samppalinnanmäen yli Aurajokirantaan suljetaan tapahtuma-aamuna. Pysäköintialueet Valtion Virastotalon ympäristössä sekä Kaupunginteatterin ja Samppalinnan Uimalan tuntumassa EIVÄT ole juoksijoiden käytettävissä. Suosittelemme suosimaan julkista liikennettä. Julkisen liikenteen tapahtumapäivän poikkeusaikatauluihin voit tutustua Fölin sivuilta.

Pukuhuoneet, suihkut, sauna ja uinti Samppalinnan Maauimalassa
Paavo Nurmi Marathonin pukuhuoneet ennen juoksua sijaitsevat PAAVO NURMEN STADIONILLA. 
Pukuhuoneet ovat avoinna 9-19. 
JUOKSUN JÄLKEEN 12-19 SAMPPALINNAN MAAUIMALA ON JUOKSIJOIDEN KÄYTÖSSÄ.
Alueelle pääsee kilpailunumerolla ja käytössä ovat suihkut, saunat ja uima-altaat. Alueella on myös lihashuoltopiste. 
Jokainen juoksija voi ottaa yhden avecin mukaan Samppalinnaan.
DJ soittaa alueella 12.30-19.00.

Varusteiden säilytys 
Osallistujien varustesäilytys sijaitsee Samppalinnan maauimalan edessä olevalla pysäköintialueella (Valtion Virastotalon takana). 
 Varusteet voi jättää juoksun ajaksi säilytykseen. Varusteet merkitään juoksunumerolla ja luovutetaan takaisin ainoastaan kyseistä numeroa esittävälle.  Varustesäilytys on osallistujille maksuton ja se on avoinna tapahtumapäivänä klo 9.00–19.30. 
HUOM! Varustesäilytys ei ole katettu. 
Varustesäilytyksen yhteydessä on maksullinen arvotavarasäilytys (5 €), jonne voit jättää A4-kirjekuoreen mahtuvat esineet (lompakko, kello, avaimet, puhelin). 


Lähtö
Varmista, että olet mukana oikeassa lähdössä! Maratonin ja puolimaratonin lähtö on kello 12.00 ja alkuverryttely alkaa klo 11.30 lähtöalueella. Kymmenen kilometrin lähtö on klo 12.20. Lähdössä Sinun on juostava lähtöportin läpi, jotta Sinulle saadaan sähköisesti aika rintanumeroosi kiinnitetyllä mikrosirulla. 

Suunto Pacemakerit / jänikset
Paavo Nurmi Marathonilla vauhdinpitäjinä toimivat Suunto Pacemakerit.
10km matkalla vauhtia pidetään seuraavilla tavoiteajoilla: 
 45,00, 50,00, 1h, 1h 10min, 1h 20min, 1h 30min
Puolimaratonilla tavoiteaikaryhmittäin: 
1:40.00, 1:45.00, 1:50.00, 1:55.00, 2:00.00, 2:10.00, 2:20.00 ja 2:30.00. 
Maratonilla vauhdit ovat:
3:00.00, 3:30.00, 3:45.00, 4:00.00, 4:15.00, 4:30.00, 4:45.00 ja 5:00.00. 

Juomapisteet  
Juomapisteillä on tarjolla vettä sekä Maxim-urheilujuomaa, makuna Orange. Huom! Viime hetken muutos. Lisäksi maratonin toisella kierroksella on mm. banaania ja suolakurkkuja.
 ½ maraton ja maraton
1. kierros: 
 •  Varvintori: 3.5km 
 •   Ruissalon silta 6.3 km 
 •  Kasvitieteellinen Puutarha 8.8 km 
 •  Kansanpuisto 12.4 km 
 •  Ruissalon silta 15.1 km 
 •  Varvintori 18.8 km 
 2. kierros maraton 
 •  Itäinen Rantakatu, maalin jälkeen 21.3 km 
 •  Täkkiaukio, Majakkaranta 24 km 
 •  Barkerin Puisto 27.2 km 
 •  Ruissalon silta 30.5 km
 •  Kansanpuisto 33.5 km
 •  Ruissalon silta 36.1 km
 •  Varvintori 39.9 km 
 10 km 
 • Barkerinpuisto 2.8 km 
 •  Varvintori 7.7 km 
Omat Juomat
Omien juomien käyttö on mahdollista jokaisella juomapisteellä. Omat juomat ovat kaksipuolisilla pisteillä aina oikeanpuoleisella linjastolla. 
Omat juomat jätetään 11:00 mennessä tapahtuma-alueella EA-teltan viereiselle pöydälle. Merkkaa pulloon kilometrit yllä olevan taulukon mukaan. Lisäksi oma kilpailunumero.

Maali 
Sinun on juostava maaliin neljä metriä leveän maaliportin läpi, jotta Sinulle saadaan aika sähköisesti rintanumeroon kiinnitetyllä mikrosirulla. Maalilinjan ylitettyäsi Sinulle ojennetaan osanottajamitali. Maalin jälkeen on juomapiste, jossa on tarjolla vettä ja Maxim-urheilujuomaa. Maalin jälkeinen huoltoalue on heti Kaupungin teatterin välittömässä läheisyydessä.

Maalin jälkeiset osallistujapalvelut
 • Kaupungin Teatterin Itsenäisyyden aukion puoleisessa päädyssä sijaitsee maalin jälkeinen ruokajakelu
 • Tämän jälkeen kuljetaan Kaupungin Teatterin edestä takaisin maalialueelle ja Voltter Kilven Katua pitkin varustesäilytykseen (Samppalinnan Maauimalan edessä, Valtion Virastotalon takana).
 • Kilpailunumerolla on ilmainen sisäänpääsy Samppalinnan Maauimalaan
 • Lihashuoltopiste / hieronta sijaitsee maauimalassa 

Ensiapu 
Tapahtuman ensiapu on järjestetty siten, että kiinteät toimipisteet sijaitsevat lähtö- ja maalialueella sekä jokaisen juoma-aseman yhteydessä. Jos Sinulla on lääkinnällisiä erityisongelmia, kirjoita niistä ohjeet numerolapun taakse (sokeritauti, nitro, yms.). Merkitse tällöin myös X-merkki numerolapun etupuolelle. Paavo Nurmi Marathonin ensiapuorganisaation suunnittelusta vastaa Järjestelytoimikunta. Ensiavun toteuttaa Mehiläinen ja SPR. 

WC
Jokaisella reitin varrella sijaitsevalla juoma-asemalla on WC. Lisäksi tapahtuma-alueella on useita WC-rakenteita.

Juoksun seuraaminen 
Yleisö on tervetullut seuraamaan ja kannustamaan juoksijoita reitin varrelle. Juoksijoiden seuraaminen autolla tai pyörällä maratonreitillä on ehdottomasti kielletty. Satama-alueelle pääsevät vain osallistujat. Virallinen kannustuspiste sijaitsee Kristinankadun ja Läntisen Rantakadun kulmassa. 

Juoksureitit
Vuoden 2019 Paavo Nurmi Marathonilla kaikkien kolmen matkan reitit on virallisesti mitattu. Paavo Nurmi Marathon on AIMS:in hyväksymä virallinen maratontapahtuma. Reitteihin voit tutustua tästä. Tutustu reittikarttoihin etusivun matkakohtaisten sivujen linkkien kautta. 

Tulospalvelu, ajanotto ja väliajat 
Tapahtumassa käytetään Ultimate Sport Servicen ajanottojärjestelmää ja tulospalvelua. Väliajat tulevat kahdesta eri kohdasta. Väliaikojen tarkat matkat ilmoitetaan tulospalvelun yhteydessä. 

Reitin valvonta 
Juoksureitin valvonnasta vastaa järjestäjä poliisin tuella. Joissakin kohdin saatetaan muun liikenteen sujumiseksi joutua päästämään ajoneuvoja juoksijoiden väliin. 
Osallistujan tulee ehdottomasti noudattaa toimitsijoiden liikenneohjeita. HUOM! Satama-alue on työmaa-aluetta, joten esimerkiksi sataman sisäinen junaliikenne on mahdollista!

Löytötavarat 
Löytötavarat voi jättää tapahtumakanslian infoon. Paavo Nurmi Marathonin jälkeen löytötavaroita säilytetään tapahtumatoimistossa kolmen viikon ajan, tiedustelut kanslianumerosta 0440 627973. 

Myynti 
Tapahtumakansliassa on järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden esittely- ja myyntipisteitä. Muu kuin järjestäjän luvalla tapahtuva myynti-, tuote- tai esitejakelu on kielletty tapahtuma-alueella ja reitillä.

Säännöt 
Ilmoittautumalla Paavo Nurmi Marathonille sitoudut samalla noudattamaan tapahtuman sääntöjä. 

Palaute järjestäjille 
Paavo Nurmi Marathonin järjestäjät haluavat palautetta reitistä ja muista järjestelyistä. Voit antaa oman palautteesi tapahtumakansliassa tai sähköpostitse info@paavonurmisports.fi.

 Valmistautuminen juoksuun 
Jos sinulla on sairaus / sairauksia, keskustele etukäteen lääkärisi kanssa mahdollisuudestasi osallistua juoksutapahtumaan. Maratonin onnistunut läpivienti vaatii hyvää kuntoa ja pitkäaikaista säännöllistä harjoittelua. Jollet kuukautta ennen maratonia suoriudu helposti 20–25 kilometrin juoksusta, tulee maraton todennäköisesti olemaan sinulle liian ”tuskallinen” ja riskialtis suoritus. Valitse siis oikea juoksumatka kuntosi mukaan. 
Ruokavalio ja neste 
Mikäli syöt monipuolista ravintoa, ei ylimääräisistä vitamiini- ja hivenaineannoksista ole suorituskyvyllesi hyötyä. Säännöllinen harjoittelu jo sinänsä lisää lihasten energiavarastoja. Lisää maratonia edeltävällä viikolla hiilihydraattien käyttöä (leipä, peruna, riisi, pasta, vilja ja leivonnaistuotteet). Samalla kun vähennät harjoittelun määrää ja tehoa sekä keräät voimia tulevaa ponnistusta varten, muista huolehtia riittävästä nesteen saamisesta. Riittävä juominen on erityisen tärkeää lämpimällä ilmalla. Pyri kuitenkin normalisoimaan ruokavaliosi noin vuorokausi ennen juoksua. 
 Vaatetus 
Lämpimällä ilmalla vaalea, kevyt asustus on suositeltavin. Käytä jo hyväksi toteamiasi asusteita tai jalkineita. Älä valitse maratonille upouusia asusteita ja jalkineita. 
Maratonpäivä 
Jätä juoksu väliin, jos terveydentilasi ei tunnu jostain syystä normaalilta. Jos podet nuhaa ja tähän liittyen lihassärkyä, olet kuumeinen, pahoinvoiva tai tunnet esim. rintakipua, huimausta tai päänsärkyä, on juokseminen syytä jättää väliin. 
Hätätilanteet juoksun aikana 
Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes), muista merkitä X numerolapun etupuolelle ja yksityiskohdat sairaudestasi kääntöpuolelle (erityisesti lääkitys). Juo juoksun aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen aina kun voit. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilymiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi. Kuumalla säällä aloita juoksusi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. KILPAILUNUMERON TAKANA ON MYÖS TAPAHTUMAKESKUKSEN PUHELINNUMERO, johon voi soittaa hätätapauksissa. 

 Tervetuloa juoksemaan! Terveisin, Juoksuaika-tapahtumatoimisto puh. 0440 627 973  

 
Paavo Nurmi Marathon 17.8.2019
Jousitie 7, 20760 Kaarina Finland
info@paavonurmisports.fi  
Puh: +358 44 5678 256
Copyright (c)2018, All Rights Reserved.
Paavo Nurmi Marathon 21.-22.8.2020
Osumalaskuri: 1050909
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
Evästeiden tiedot
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
OK, ymmärrän