Tiedotteet » Paavo Nurmi Marathon 19.-20.8.2022 Turku Finland

PAAVO NURMI MARATHON 
Tiedotteet

Facebook

Paavon pastapäivät -ruokatapahtuma
valtaa Turun ravintolat elokuussa


 Elokuussa Turussa juostava Paavo Nurmi Marathon täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi tapahtuman yhteydessä toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa Paavon pastapäivät -ruokatapahtuma, joka levittäytyy turkulaisiin ravintoloihin marathonin aikaan eli 19.–20.8. Tapahtumaa koordinoivat Turun kaupunki ja Paavo Nurmi Marathon.

­–Tämä uusi tapahtuma tuo ruoan ja Paavo Nurmi Marathonin lähemmäs toisiaan. Haluamme tämän myötä tehdä Paavo Nurmi Marathonista entistä enemmän kaupunkitapahtuman, joka näkyy koko kaupungissa! Lisäksi tarjoamme yhden hyvän syyn lisää tulla Turkuun juuri tuona viikonloppuna, kertoo tapahtuman tuottaja Kari Ahonen.

–Hyvä ruoka on merkittävä osa vetovoimaista tapahtumaa, ja tällainen koko kaupungin pastaviikonloppu on loistava osoitus siitä yhteistyöstä, johon alueemme toimijat pystyvät, sanoo Turun kaupungin tapahtumajohtaja Antti Kirkkola.

Pasta on monen juoksijan suosikkiruokaa sekä ennen juoksusuoritusta että sen jälkeen. Lisäksi pasta on täyttävä, kaikenikäisille sopiva ja moneen muuntuva raaka-aine, josta saa toteutettua monenlaisiin ruokavalioihin sopivia annoksia. Pastalla on osansa tapahtuman historiassa, sillä vuosien varrella Paavo Nurmi Marathonin yhteydessä on toteutettu myös ns. Pastakymppi-juoksuja, joiden jälkeen on kokoonnuttu yhdessä syömään pastaa.

Turkulaiset ravintolat toteuttavat Paavon pastapäivät -tapahtuman omissa ravintoloissaan ja kokkaavat erilaisia, oman ravintolansa tyyliin sopivia pasta-annoksia. Mukana tapahtumassa ovat ravintolat Deliberi Hansakortteli, Fontana, Helmikahvila, Hullu Poni, Hügge, Mauno, Panini, Pippurimylly, Pizzeria Dennis, Sergio’s, Ruben, Teini, Tårget ja Viides näyttämö. Osallistujalista voi vielä täydentyä, ja kaikki osallistujat löytyvät Paavo Nurmi Marathonin nettisivuilta.

–Paavo Nurmi Marathon on meille tärkeä tapahtuma, sillä se tuo Sergio’s-ravintolaamme erittäin kiireisen viikonlopun! Ravintolamme sijaitsee tapahtuma-alueen keskellä ja terassiltamme voi seurata marathonin etenemistä. Ensimmäiset katsojat saapuvatkin paikalle jo heti kun avaamme, kertoo Sergio’sin ravintoloitsija Franco Sturiale.

–Paavon pastapäivät on loistava idea, ja halusimme heti olla mukana tapahtumassa. Luomme tapahtumaan myyntiin kolme erikoisuutta: 10 km -nimisen vegaanipastan, 21,095 km -nimisen kalapastan ja 42,195 km -lihapastan. Annokset ovat kunnianosoitus tapatumalle, Sturiale kertoo.

Vähätorilla sijaitseva ravintola Panini taas osallistuu tapahtumaan perinteisellä pasta bolognesella. Keittiömestari Tony Myrskylä kertoo, että annos tehdään rakkaudella, uunissa miedolla lämmöllä yön yli kypsyttämällä, jolloin kastikkeesta tulee makoisa ja intensiivinen. Kastikkeen lihaisuutta korostaa talon punaviinikastike. Pienemmille asiakkaille on tarjolla oma, lapsiystävällinen versio.

Hansakorttelissa toimiva ravintola Deliberi Hansakorttelin valikoimassa on Paavo Nurmi Marathon -viikonloppuna kermaista kantarellipastaa savuporolla sekä lohi-avokadopastaa mansikalla. Hansan ravintola Hullu Poni puolestaan lähtee mukaan tapahtumaan broileri-parmesan-pastalla. Ravintola Teinin pastat ovat broiler-mozzarellapasta ja härkispasta herne-minttupestolla, ravintola Pippurimylly puolestaan tarjoaa Pasta Trapanesea joko broilerilla tai kasvisversiona.



Paavo Nurmi Marathon kerää kahden päivän aikana Turun jokirantaan noin 5 000 juoksijaa ja noin 10 000 hengen yleisön. Tänä vuonna marathonista peräti 20 kilometriä juostaan Aurajokirannassa.

Kuvia ja lisätietoa Paavon pastapäivistä löytyy tapahtuman aikaan sekä Paavo Nurmi Marathonin että Turun kaupungin somekanavista.


Lisätietoja:


Meira Armanto
Viestintä, Paavo Nurmi Marathon
meira.armanto@paavonurmigames.fi
p. 040 4194 785

 


Ravintola Sergio’s luo Paavon pastapäivät -tapahtumaan kolme erilaista, juoksumatkojen pituuden mukaan nimettyä pasta-annosta. Kuvassa ravintolassa työskentelevä Nicola Covelli.
Kuva: Abo Creatives
Deliberi Hansakorttelissa kokataan Paavon pastapäivät -tapahtuman aikana kermaista kantarellipastaa savuporolla sekä lohi-avokadopastaa mansikalla.
Kuva: Deliberi Hansakortteli Ravintola
Ravintola Paninin tarjoama pasta bolognese valmistetaan rakkaudella, kertovat annoksen takaa kurkkaavat Paninin keittiömestari Tony Myrskylä ja vuoromestari Laura Sunnari.
 Kuva: Ravintola Panini
Paavo Nurmi Marathon 19.20.8.2022
Office: Event Consulting Turku Oy
e-mail: info@paavonurmisports.fi
tel: +358 445678 256
Paavo Nurmi Marathonin järjestäjä:
Turun Urheiluliitto ry.
Copyright (c)2021, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2057980
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi sekä markkinoinnin kohdentamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
Evästeiden tiedot
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi sekä markkinoinnin kohdentamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
OK, ymmärrän