Osallistujille

Tervetuloa juoksemaan 27. kerran järjestettävään

Paavo Nurmi Marathon -tapahtumaan.

Tapahtuma juostaan 18. elokuuta 2018.

Tutustu huolella tapahtuman alustavaan osanottajan oppaaseen.

Sääntöihin pääset tästä.

HUOM! Muutokset ovat mahdollisia!

Osanottajan opas on vuodelta 2017. Ensi vuoden tiedot päivitetään…

Yhteystiedot 
Jos et löydä kirjeestä vastauksia mahdollisiin kysymyksiisi, voit olla yhteydessä tapahtumakansliaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@paavonurmisports.fi tai soittamalla numeroon 0440-627973. Perjantaina 30.6. ja lauantaina 1.7. kaikki osallistumisia koskevat muutokset hoidetaan tapahtumakansliassa. Siirron ensi vuodelle lääkärintodistusta ja peruututusturvamaksua vastaan voi tehdä myös jälkikäteen sähköpostitse.  

Aikataulu
Perjantai 30.6.
14.00–20.00 Tapahtumakanslia auki

Lauantai 1.7.
9.00–15.30 Tapahtumakanslia auki
10.30 Maratonin ja puolimaratonin jälki-ilmoittautuminen päättyy
11.15  Maratonin ja puolimaratonin numeroiden jako päättyy
11.30  Alkuverryttely
11:45 Jänisten esittely
12.00 LÄHTÖ PUOLIMARATON JA MARATON
15.00 Kympin jälki-ilmoittautuminen päättyy
15.30 Kympin numeroiden haku päättyy
15.40 Alkuverryttely
16.00 LÄHTÖ 10 km
18.00 Maali suljetaan

Onko nimesi osallistujalistalla?
Jos nimeäsi ei ole osallistujalistalla, syy saattaa olla jompikumpi seuraavista: 1) osallistuminen on maksamatta tai maksu ei vielä ole rekisteröitynyt tai 2) olet ilmoittautumisesi yhteydessä pyytänyt, että osallistujatietojasi ei julkaista. Jos kumpikaan edellisistä ei ole vaihtoehto ja ilmoittautumisestasi on kulunut jo yli viikko, otathan yhteyttä tapahtumakansliaan.

Miten varmistat osallistumisesi?
Osanottosi varmistus ja osanottajapaketin haku tapahtuu tapahtumakansliassa. Kanslia on avoinna perjantaina 30.6. kello 14–20 ja lauantaina 1.7. kello 9.00–15.30. Ennakkoon ilmoittautuneiden numeroiden jako PUOLIMARATONILLE JA MARATONILLE loppuu 11.15 ja JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN klo 10.30. Ennakkoon ilmoittautuneiden numeroiden jako KYMPILLE loppuu 15.30 ja JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN klo 15.00. Tapahtumakanslia sijaitsee Valtion Virastotalolla Turun kaupunginteatterin vieressä osoitteessa Itsenäisyydenaukio. Saat osallistujanumerosi etukäteen perjantaina 30.6. tekstiviestinä, mikäli olet ilmoittautumisesi yhteydessä antanut puhelinnumerosi. Osallistujanumero nopeuttaa osallistujapaketin noutoa. Osallistujanumerosi on myös tämän kirjeen alussa.

Joudutko siirtämään osallistumisesi ensi vuoteen?
Jos joudut vamman tai sairauden vuoksi siirtämään osallistumisesi ensi vuoteen ja olet maksanut peruutusturvamaksun, lähetä lääkärintodistus osoitteeseen info@paavonurmisports.fi. Peruutusturvamaksun voi maksaa myös jälkikäteen, katso ohjeet tästä. Siirron voi tehdä niin ennen tapahtumaa kuin sen jälkeenkin.

Missä tapahtuma-alue sijaitsee?
Paavo Nurmi Marathonin tapahtuma-alue sijaitsee Itäisellä Rantakadulla Valtion Virastotalon ja Kaupunginteatterin välittömässä läheisyydessä. Tapahtumakanslia palvelee osallistujia Valtion Virastotalolla, ja vaatesäilytys, suihkutilat, maalin jälkeinen huolto ja lihashuoltopiste sijaitsevat Paavo Nurmen Stadionilla. Lähtö- ja maalialue on Itäisellä Rantakadulla Turun kaupunginteatterin ja Wäinö Aaltosen museon välisellä alueella.

Osanottajapaketti
Osanottajapaketti tulee noutaa tapahtumakansliasta. Osanottajapaketti sisältää osanottajanumeron, hakaneulat, numeroon kiinnitetyt ajanottosirut sekä Karhun teknisen t-paidan (noudettava tapahtumakanslian paitojen jakopisteestä). Osanottajapaketin voi noutaa myös toisen henkilön puolesta osallistujan nimeä ja numeroa vastaan.

Tapahtumakauppa Stockmann
Tapahtumakanslian yhteydessä sijaitsee Paavo Nurmi Marathonin virallinen Stockmannin kisakauppa. Myynnissä on mm. Karhun, Maximin ja Suunnon tuotteita. Lisäksi Tapahtumakansliassa ovat Respectan ja Flipbeltin myyntipisteet.
PNMtshirt17

Säännöt
Ilmoittautumalla Paavo Nurmi Marathonille sitoudut samalla noudattamaan tapahtuman sääntöjä. Tutustu sääntöihin tästä.

Sarjat
10 km: miehet ja naiset, ei ikäluokkasarjoja. Maraton ja puolimaraton: miehet kokonaiskilpailu sekä ikäryhmittäin (40-45-50-55-60-65-70+) ja naiset kokonaiskilpailu sekä ikäryhmittäin (35-40-45-50-55-60+). Kokonaiskilpailu on maaliintulojärjestys kaikkien juoksijoiden kesken. HUOM! Varmista sarjasi ennen kilpailua! Kilpailun jälkeen tehtyjä sarjamuutoksia ei huomioida tulosluettelossa.

Palkinnot
Kokonaiskilpailussa palkitaan viisi parasta ja ikäluokkasarjoissa kolme parasta. 10 kilometrin matkalla palkitaan myös kokonaiskilpailussa viisi parasta. Kokonaiskilpailu on maaliintulojärjestys. Palkinnot jaetaan seuraavan alustavan aikataulun mukaan: n. 13.30 Puolimaraton miehet n. 13.40 Puolimaraton naiset n. 14.50 Maraton miehet n. 15.10 Maraton naiset n. 16.40 10 km miehet n. 16.50 10 km naiset. Ikäluokkasarjojen palkinnot ovat noudettavissa tulosluettelon mukaisesti palkintojenjakopisteeltä Valtion Virastotalon pääoven edustalta tulosten varmistuttua.
HUOM! Varmista sarjasi ennen kilpailua! Kilpailun jälkeen tehtyjä sarjamuutoksia ei huomioida tulosluettelossa.

Suoritusaika
Maksimisuoritusaika maratonilla on kuusi tuntia. Järjestäjillä on oikeus poistaa osallistuja reitiltä, mikäli tämä ei ole ylittänyt puoliväliä kolmen tunnin kohdalla. Puolimaratonin maksimi suoritusaika on neljä tuntia. Kymmenen kilometrin maksimisuoritusaika on 2 tuntia.

Mitali ja t-paita
Kaikki osallistujat saavat Karhun teknisen t-paidan, ja maaliin juosseet saavat osallistumismitalin. Maratonin loppuun asti juosseet saavat lisäksi Karhun Finisher-t-paidan, joka jaetaan kilpailunumeroa vastaan ruokajakelun edessä Paavo Nurmen Stadionilla.

Saapuminen Turkuun ja pysäköiminen
Tutustu reittiin ja tapahtuma-alueeseen etukäteen tästä. Yleisohjeena Turkuun saapuville: Tapahtuman lähtö- ja maalialue sijaitsevat Turun ydinkeskustassa Aurajokirannassa joen itäpuolella. Suurempia pysäköintialueita on keskustassa rajoitetusti. Muut tapahtumat ja normaali lauantailiikenne tuovat ruuhkaa kaupunkiin. Pysäköintiin hyvin soveltuvia alueita ovat kaikki keskustan parkkihallit. Suosittelemme saapumaan ajoissa paikalle, niin paikka löytyy varmimmin. Urheilupuiston ympäristön karttoihin voi käydä tutustumassa esimerkiksi tästä. HUOM! Läpikulku Itäisen Pitkäkadun puolelta Samppalinnanmäen yli Aurajokirantaan suljetaan tapahtuma-aamuna. Pysäköintialueet Valtion Virastotalon ympäristössä sekä Kaupunginteatterin ja Samppalinnan Uimalan tuntumassa EIVÄT ole juoksijoiden käytettävissä. Suosittelemme suosimaan julkista liikennettä. Julkisen liikenteen tapahtumapäivän poikkeusaikatauluihin voit tutustua tästä.

Varusteiden säilytys ja pukuhuoneet
Osallistujien varustesäilytys sijaitsee Paavo Nurmen stadionilla. Alueella sijaitsevat myös pukuhuoneet ja suihkut. Varusteet voi jättää juoksun ajaksi säilytykseen. Varusteet merkitään juoksunumerolla ja luovutetaan takaisin ainoastaan kyseistä numeroa esittävälle. Tavarasäilytys on osallistujille maksuton ja se on avoinna tapahtumapäivänä klo 9.00–19.30. Varustesäilytyksen yhteydessä on maksullinen arvotavarasäilytys (5 €), jonne voit jättää A4-kirjekuoreen mahtuvat esineet (lompakko, kello, avaimet, puhelin).

Lähtö
Varmista, että olet mukana oikeassa lähdössä! Maratonin ja puolimaratonin lähtö on kello 12.00 ja alkuverryttely alkaa klo 11.30 lähtöalueella. Kymmenen kilometrin lähtö on klo 16.00. Lähdössä Sinun on juostava lähtöportin läpi, jotta Sinulle saadaan sähköisesti aika rintanumeroosi kiinnitetyllä mikrosirulla.

Jänikset
Jänispalvelu toimii puolimaratonilla tavoiteaikaryhmittäin: 1:45.00, 1:50.00, 1:55.00, 2:00.00, 2:10.00, 2:15.00, 2:20.00 ja 2:30.00. Maratonilla vauhdit ovat 3:30.00, 3:40.00, 3:50.00, 4:00.00, 4:20.00, 4:30.00, 4:40.00 ja 5:00.00. Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin. Kymmenen kilometrin matkalla ei ole jänispalvelua.

Maali
Sinun on juostava maaliin neljä metriä leveän maaliportin läpi, jotta Sinulle saadaan aika sähköisesti rintanumeroon kiinnitetyllä mikrosirulla. Maalilinjan ylitettyäsi Sinulle ojennetaan osanottajamitali. Maalin jälkeen on juomapiste, jossa on tarjolla vettä ja Maxim-urheilujuomaa. Muu maalin jälkeinen huolto on noin 300 metrin päässä maalista Paavo Nurmen Stadionilla.

Maalin jälkeiset osallistujapalvelut Paavo Nurmen Stadionilla
Paavo Nurmen Stadionilla sijaitsevat vaatesäilytyksen ja pukuhuoneiden lisäksi:
– Lihashuoltopiste / Turun AMK:n fysioterapiaopiskelijat
– Finisher-paidan jakelu (maratonin maaliin asti juosseille numeroa vastaan)
– Maalin jälkeinen ruokajakelu.

Ensiapu
Tapahtuman ensiapu on järjestetty siten, että kiinteät toimipisteet sijaitsevat lähtö- ja maalialueella sekä jokaisen juoma-aseman yhteydessä. Jos Sinulla on lääkinnällisiä erityisongelmia, kirjoita niistä ohjeet numerolapun taakse (sokeritauti, nitro, yms.). Merkitse tällöin myös X-merkki numerolapun etupuolelle. Paavo Nurmi Marathonin ensiapuorganisaation suunnittelusta vastaa Järjestelytoimikunta. Ensiavun toteuttaa Mehiläinen ja SPR.

WC:t

Jokaisella reitin varrella sijaitsevalla juoma-asemalla on WC. Lisäksi tapahtuma-alueella on useita WC-rakenteita.

Juoma-asemat
Paavo Nurmi Marathonilla juomana on vettä sekä Maxim Sports Drink -urheilujuoma. Voit totuttautua Orange-makuiseen juomaan jo etukäteen. Lisäksi maratonin toisella kierroksella juoma-asemilla on tarjolla banaania ja suolakurkkuja.

Juoma-asemat puolimaraton ja maratonin 1. kierros:
4.2 km / Varvintori
7.0 km / Satama-alue, Ruissalon silta, suihku
9.7 km /  Yliopiston Kasvitieteellinen puutarha
12.3 km / Kansanpuisto, suihku
15.0 km / Satama-alue, Ruissalon silta,  suihku
18.6 km / Varvintori

Juoma-asemat maratonin 2. kierros:
21.8 km / Linnankatu, Barkerinpuisto
25.5 km / Satama-alue, Ruissalon silta, suihku
28.2 km / Yliopiston Kasvitieteellinen puutarha
31.7 km / Honkapirtin tiehaara takaisin päin tultaessa
33.7 km / Kansanpuisto, suihku
36.5 km / Satama-alue, Ruissalon silta, suihku
39.8 km / Varvintori

Juoma-asemat 10 km:
4.1 km / Barkkerinpuisto
7.5 km / Varvintori

Omat juomat
Omat juomat ovat erillisellä pöydällä urheilujuoma- ja vesipöytien jälkeen. Omat juomat tulee jättää lauantaina 1.7. klo 11.00 mennessä tapahtumakanslian edessä ulkona olevaan telttaan, niille varattuihin kuljetuslaatikoihin. Pullot on varustettava selvästi JUOMA-ASEMAN NUMERO / KM -merkinnällä sekä osallistujan juoksunumerolla. Huomioithan, että pulloja ei palauteta takaisin osallistujalle juoksun jälkeen. Omat juomat -palvelu on käytössä vain puolimaratonin ja maratonin matkoilla. Kaksilinjaisella juoma-asemalla omat juomat on sijoitettu aina juoksusuunnasta oikeanpuoleiselle pöytälinjalle.

Juoksu- ja väliaikakellot
Juoksu- ja väliaikakelloja on reitillä kahdessa eri paikassa ja maalissa.

Juoksun seuraaminen
Yleisö on tervetullut seuraamaan ja kannustamaan juoksijoita reitin varrelle. Juoksijoiden seuraaminen autolla tai pyörällä maratonreitillä on ehdottomasti kielletty. Satama-alueelle pääsevät vain osallistujat. Virallinen kannustuspiste sijaitsee keskustan Yliopistonkadun kävelykadulla.

Reitti
Vuoden 2017 Paavo Nurmi Marathonilla kaikkien kolmen matkan reitit on virallisesti mitattu. Paavo Nurmi Marathon on AIMS:in hyväksymä virallinen maratontapahtuma. Reitteihin voit tutustua täällä.

Tulospalvelu, ajanotto ja väliajat
Tapahtumassa käytetään UltimateSport Servicen ajanottojärjestelmää ja tulospalvelua. Väliajat tulevat kahdesta eri kohdasta. Väliaikojen tarkat matkat ilmoitetaan tulospalvelun yhteydessä. Tuloksiin pääset tästä.

Reitin valvonta
Juoksureitin valvonnasta vastaa järjestäjä poliisin tuella. Joissakin kohdin saatetaan muun liikenteen sujumiseksi joutua päästämään ajoneuvoja juoksijoiden väliin. Osallistujan tulee ehdottomasti noudattaa toimitsijoiden liikenneohjeita. HUOM! Satama-alue on työmaa-aluetta, joten esimerkiksi sataman sisäinen junaliikenne on mahdollista!

Löytötavarat
Löytötavarat voi jättää tapahtumakanslian infoon. Paavo Nurmi Marathonin jälkeen löytötavaroita säilytetään tapahtumatoimistossa kolmen viikon ajan, tiedustelut kanslianumerosta 0440 627973.

Myynti
Tapahtumakansliassa on järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden esittely- ja myyntipisteitä. Muu kuin järjestäjän luvalla tapahtuva myynti-, tuote- tai esitejakelu on kielletty tapahtuma-alueella ja reitillä.

Opiskelijat
Opiskelijahinnat ovat voimassa 29.6. asti. Opiskelijaedut ovat voimassa kaikilla Paavo Nurmi Marathonilla juostavilla matkoilla. Tapahtuma-alueella Virastotalon edessä sijaitsee opiskelijoille oma piste. Pisteen tarjoaa Campussport, joka järjestää Turun kaikkien korkeakoulujen yhteiset liikuntapalvelut. Campussport tarjoaa opiskelijoille oman narikan, juotavaa, sekä samanhenkistä vertaistukea ennen ja jälkeen juoksun. 

Palaute järjestäjille
Paavo Nurmi Marathonin järjestäjät haluavat palautetta reitistä ja muista järjestelyistä. Voit antaa oman palautteesi tapahtumakansliassa tai sähköpostitse info@paavonurmisports.fi.

Valmistautuminen juoksuun
Jos sinulla on sairaus / sairauksia, keskustele etukäteen lääkärisi kanssa mahdollisuudestasi osallistua juoksutapahtumaan. Maratonin onnistunut läpivienti vaatii hyvää kuntoa ja pitkäaikaista säännöllistä harjoittelua. Jollet kuukautta ennen maratonia suoriudu helposti 20–25 kilometrin juoksusta, tulee maraton todennäköisesti olemaan sinulle liian ”tuskallinen” ja riskialtis suoritus. Valitse siis oikea juoksumatka kuntosi mukaan.

Ruokavalio ja neste
Mikäli syöt monipuolista ravintoa, ei ylimääräisistä vitamiini- ja hivenaineannoksista ole suorituskyvyllesi hyötyä. Säännöllinen harjoittelu jo sinänsä lisää lihasten energiavarastoja. Lisää maratonia edeltävällä viikolla hiilihydraattien käyttöä (leipä, peruna, riisi, pasta, vilja ja leivonnaistuotteet). Samalla kun vähennät harjoittelun määrää ja tehoa sekä keräät voimia tulevaa ponnistusta varten, muista huolehtia riittävästä nesteen saamisesta. Riittävä juominen on erityisen tärkeää lämpimällä ilmalla. Pyri kuitenkin normalisoimaan ruokavaliosi noin vuorokausi ennen juoksua.

Vaatetus
Lämpimällä ilmalla vaalea, kevyt asustus on suositeltavin. Käytä jo hyväksi toteamiasi asusteita tai jalkineita. Älä valitse maratonille upouusia asusteita ja jalkineita.

Maratonpäivä
Jätä juoksu väliin, jos terveydentilasi ei tunnu jostain syystä normaalilta. Jos podet nuhaa ja tähän liittyen lihassärkyä, olet kuumeinen, pahoinvoiva tai tunnet esim. rintakipua, huimausta tai päänsärkyä, on juokseminen syytä jättää väliin.

Hätätilanteet juoksun aikana
Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes), muista merkitä X numerolapun etupuolelle ja yksityiskohdat sairaudestasi kääntöpuolelle (erityisesti lääkitys). Juo juoksun aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen aina kun voit. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilymiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi. Kuumalla säällä aloita juoksusi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. KILPAILUNUMERON TAKANA ON MYÖS TAPAHTUMAKESKUKSEN PUHELINNUMERO, johon voi soittaa hätätapauksissa.

MENU