Liikennetiedote

Liikennetiedote

📁 Ajankohtaista 🕔25.kesäkuu 2017
Liikennetiedote

Paavo Nurmi Marathonin vaikutukset Turun keskusta-alueen ja Ruissalon saaren liikennejärjestelyihin lauantaina 1.7.2017

Annamme tiedoksenne seuraavat poikkeukset Turun keskusta-alueen ja Ruissalon saaren liikenteessä lauantaina 1. heinäkuuta.

Lauantaina 1. heinäkuuta järjestetään 26. Paavo Nurmi Marathon, jonka tapahtuma-alue sijaitsee Itäisellä Rantakadulla Valtion virastotalon ja kaupunginteatterin ympäristössä Aurajokirannassa. Tapahtuma-alueella liikkuu yli 3000 osallistujaa, 400 toimitsijaa ja tuhansia kannustajia. Tapahtuman lähdöt ovat Turun Kaupunginteatterin edessä kello 12.00 (maraton ja puolimaraton) ja 16.00 (10 km).

Itäinen Rantakatu on suljettu Myllysillan ja Aurasillan väliltä kello 6.00−22.00. Neitsytpolku on suljettu Sirkkalankadun risteyksestä aina Itäiselle Pitkäkadulle saakka kello 6.00−22.00. Alueelle päästetään ainoastaan huoltoajo, hälytysajoneuvot, Paavo Nurmi Marathonin ajoluvalla ajavat, kesäteatterin asiakkaat sekä kesäteatteriin suuntaavat linja-autot ja taksit. Valtion Virastotalon takana oleva parkkialue on käytössä ainoastaan kesäteatterin asiakkaille kello 6.00−22.00. Paavo Nurmen Puistotie on kokonaan suljettu liikenteeltä kello 6.00−22.00.

Paavo Nurmi Marathonin käytössä on myös Paavo Nurmen stadion, jossa sijaitsee tapahtuman maalinjälkeinen huolto. Parkkitilaa alueella on hyvin rajallisesti. Osallistujia suositellaan pysäköimään Turun keskustan parkkihalleihin ja yleisille parkkialueille sekä suosimaan julkisia.

Itäinen Rantakatu – Hämeenkatu – Aninkaistenkatu – Yliopistonkatu – Ursininkatu -väli on suljettu lähdön ajan noin kello 12.00−12.30. Läntinen Rantakatu ja Crichtoninkatu ovat suljettuja liikenteeltä kello 12.00−12.50.
Crichtoninkadun kulmasta eteenpäin Linnankadulla, Vallihaudankadulla ja Juhana Herttuan puistokadulla aina sataman portille saakka juoksijat ohjataan juoksusuunnassa oikeanpuoleiselle pyörätielle. Liikenne alueella on ajoittain poikki noin kello 12.10−12.50, jolloin liikennettä ohjaavat liikenteenohjaajat.

Nuottasaarenkatu on suljettu. Satamakadulle kulku tapahtuu ainoastaan Linnankadun kautta. Turun linnaan suuntaava liikenne ohjataan Satamakadun parkkialueelle Linnankadun ja Satamakadun kautta ja parkkialueelta pois Satamakadun ja Juhana Herttuan puistokadun kautta.

Ruissalon saarelle liikenne ohjataan kello 12.00–18.00 poliisin vetämissä letkoissa. Ruissalon kaikista tienhaaroista Ruissalon puistotielle kääntyvän liikenteen tulee odottaa letkaa ja kääntyä tielle vasta sen mukana sekä noudattaa liikenteenohjaajien opastusta.

Juhana Herttuan puistokadusta Pansiontien risteyksen ja Satamakadun väliltä juoksijoiden kulkureitiksi rajataan oikeanpuoleinen kaista.

Läntisellä Rantakadulla Forum Marinumin ja Aurasillan välillä juoksijat ohjataan juoksemaan rannan puoleista reunaa pitkin.

10 km reitillä kello 16.00–16.35 välisenä aikana Itäinen Rantakatu on suljettu liikenteeltä Unioninkadun ja Martinsillan väliltä.

Poikkeukset Turun joukkoliikenteessä on koottu tähän.

 

Lisätietoja
Liikenneohjaus, Markku Sällylä 050-3486255
Projektipäällikkö, Kari Ahonen, 044 5678 256 kari.ahonen@paavonurmisports.fi www.paavonurmimarathon.fi
Tiedotus
Tiedottaja, Marena Ahonen
marena.ahonen@paavonurmisports.fi

Jaa ystäville

Muita artikkeleita

Paavo Nurmi Marathon siirtyy elokuulle

Paavo Nurmi Marathon siirtyy elokuulle

Paavo Nurmi Marathonin ajankohta siirtyy heinäkuulta elokuulle. Ensi vuoden tapahtumapäivä on lauantai 18.8.2018. Paavo Nurmi Marathon on yksi Suomen suurimmista

Lue lisää
MENU