Uusi polkujuoksutapahtuma PNM TRAIL

Uusi polkujuoksutapahtuma PNM TRAIL

📁 Ajankohtaista 🕔11.huhtikuu 2017
Uusi polkujuoksutapahtuma PNM TRAIL

Turun alue saa uuden juoksutapahtuman, kun trendikäs polkujuoksu rantautuu vihdoin myös Varsinais-Suomeen. Nousiaisten Valpperissa 5. elokuuta järjestettävä PNM TRAIL juoksuttaa osallistujia kolmella eripituisella reitillä keskellä supisuomalaista luontoa.

Suuren suosion viime vuosina saavuttanut polkujuoksu on kuin suunnistusta ilman karttaa ja kompassia. Polkujuoksun ideana on viedä juoksija keskelle luontoa pehmeille ja luonnollisille juoksualustoille. Eikä polkujuoksun etuna ole vain ihanteellinen juoksualusta vaan myös ympäristö, jossa mieli lepää.

– Polkujuoksun suosiota selittää varmasti osaltaan nyky-yhteiskunnassa vallitseva jatkuva kiire ja arjen stressi, jota yritetään paeta erilaisin keinoin. Polkujuoksussa yhdistyy sekä liikunnan että luonnon rauhoittava vaikutus, joten mikäs sen nautinnolisempaa kuin lähteä lenkille keskelle Suomen upeaa luontoa, pohtii Juoksuaika-tapahtumien projektipäällikkö Kari Ahonen.

Kolme erimittaista matkaa

PNM TRAIL järjestetään Nousiaisten Valpperin hiihtokeskuksessa. Tapahtumassa juostaan kolme matkaa: noin 10 kilometrin mittainen Valpperin kierros, noin 23 kilometrin mittainen Kurjenrahkan kierros ja noin 38 kilometrin mittainen Kuhankuonon kierros.

– Halusimme asettaa polkujuoksutapahtumaan matkamitat, jotka eivät vastaa juoksukilpailuissa kellotettavia matkoja, sillä tärkeintä polkujuoksussa on löytää juoksun ilo eikä juosta kelloa vastaan. Näin ollen ajattelimme, että luontoon on helpompi syöksyä rennoin mielin ilman veren makua suussa, kun juostavat matkat eivät täysin vastaa niin sanottuja normimatkoja, Ahonen kertoo.

PNM TRAIL on Juoksuaika-tapahtumien uusi tulokas, joka tuo Juoksuaika-tapahtumasarjaan raikkaan lisäyksen. Tapahtuman tuottaa Juoksuaika-tapahtumatoimisto, mutta sen virallisena järjestäjänä on Paavo Nurmi Marathonin järjestävä seura Turun Urheiluliitto ja tärkeänä kumppanina Nousiaisten Alku.

– Turun Urheiluliitolla on pitkä kokemus juoksutapahtumien järjestämisestä, mutta astuessamme Nousiaisten metsiin halusimme ehdottomasti kunnioittaa myös paikallista hiihto- ja suunnistusseuraa, jonka väki tuntee alueen metsät ja pellot kuin omat taskunsa, Ahonen naurahtaa.

Rajattu osallistujamäärä

PNM TRAIL -polkujuoksutapahtumassa tapahtumakeskus ja juoksureitit viedään keskelle luontoa, joten ympäristön etu on järjestäjille myös avainasemassa. Siksi tapahtumaan mahtuu rajattu määrä osallistujia.

– Ainakin näin ensimmäisenä vuonna aloitellaan rauhallisesti ja pidetään osallistujamäärä rajattuna, jotta näemme, miten tällainen tapahtumamassa istuu Nousiaisten luontoon. Tämän vuoksi halukkaiden kannattaa olla ajoissa liikkellä ilmoittautumisensa suhteen, sillä saattaa olla, että osallistumispaikat ensimmäiseen PNM TRAILiin myydään loppuun, huomauttaa Ahonen.

PNM TRAIL -tapahtuman alustavan aikataulun mukaisesti juoksujen startit alkavat pisimmällä matkalla kello 11.00, minkä jälkeen kaksi seuraavaa lähtöä ovat kello 11.30 ja 11.40.

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.juoksuaika.fi

 

Jaa ystäville

Muita artikkeleita

Paavo Nurmi Marathon siirtyy elokuulle

Paavo Nurmi Marathon siirtyy elokuulle

Paavo Nurmi Marathonin ajankohta siirtyy heinäkuulta elokuulle. Ensi vuoden tapahtumapäivä on lauantai 18.8.2018. Paavo Nurmi Marathon on yksi Suomen suurimmista

Lue lisää
MENU